Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Sony World Photography Awards naar Londen

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Sony World Photography Awards wordt deze manifestatie komend jaar op een nieuwe lokatie gehouden. Op 27 april 2011 zal het grootse fotografieprogramma niet zoals gebruikelijk in het prestigieuze Palais des Festivals van Cannes te zien zijn, maar kunnen fotografieliefhebbers in Londen terecht.

foto: © Artem Yankovsky, Sony World Photography Awards 2011 Open Competition entry

De Sony World Photography Awards toont jaarlijks de mooiste fotografie van zowel alle leidende figuren in de internationale fotografiewereld alsook het nieuwe talent.

De awarduitreiking vindt plaats tijdens de jaarlijkse World Photography Festival & Exhibition die gehouden wordt in Somerset House vanaf 26 april volgend jaar. Het festival duurt daarna tot 1 mei en de tentoonstelling is tot 22 mei te zien.

Net als de World Photography Festivals in Shanghai in september 2010, in San Francisco in november 2010, en in Sao Paolo in maart 2011, is dit 6-daagse festival toegankelijk voor iedereen met een passie voor fotografie, van amateurs en professionals tot studenten en ordinaire fotografieliefhebbers.

Het is de eerste keer dat Londen zich leent voor een fotografiefestival van deze omvang en het programma zal bestaan uit een gevarieerde mix van evenementen, lezingen, seminars, workshops en natuurlijk de expositie van alle winnende beelden van de Sony World Photography Awards 2011.

Somerset House is een spectaculair neo-klassiek gebouw in hartje Londen, tussen The Strand en de Thames. Sinds de opening in 2000 heeft het gebouw een karakteristiek programma en trekt het zo'n 1,2 miljoen bezoekers per jaar.

Kijk voor meer info over het festival op www.worldphoto.org/festivals-events.

Gertrude Boers
| 05-12-2010
Boeken algemeen