Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Portret Joost van den Broek

Van den Broek fotografeerde talloze mensen. Remco Campert, de kinderen van Beslan, Pieter van den Hoogenband, Gladys Almontes - tienermoeder uit Santo Domingo - en de Russische junior-matroos Pavel Vasilyev: prachtige foto's die een plek in een boek verdienen.

Voor Portret Joost van den Broek selecteerde Joost van den Broek zijn 100 beste foto's. Een zeer strenge selectie die geen recht doet aan zijn grote oeuvre, maar de kijker wel leert te kijken met het oog van de fotograaf, begrip te krijgen voor de criteria die hij hanteert en bewondering te krijgen voor het engagement en de aandacht en precisie waarmee zijn foto's tot stand zijn gekomen.

Portret Joost van den Broek is een fascinerende kijkervaring en een duik in de wereld van Nederlands beste portretfotograaf.

De foto's van Joost van den Broek zijn zeer herkenbaar. Zijn portretsessies duren gemiddeld slechts 15 minuten omdat Van den Broek zeer geconcentreerd werkt op intuïtie en gevoel.

Hij slaat zijn slag op een moment van ontspanning van zijn model. Tijdens de sessies werkt hij voor 99% met natuurlijk daglicht. Deze werkwijze levert fabelachtige resultaten op.

foto: Joost van den Broek
Remco Campert

Joost van den Broek (1967) studeerde in 1991 af aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en is sindsdien werkzaam als freelance fotograaf bij o.a. de Volkskrant, Vrij Nederland, Hollands Diep en Vluchtelingenwerk Nederland.

Zijn werk valt veelvuldig in de prijzen. In 2006 en 2008 werd hij gekozen tot fotojournalist van het jaar.

Joost van den Broek krijgt jaarlijks ruim 750 opdrachten van kranten en tijdschriften. Vanaf december 2000 is de Volkskrant zijn voornaamste opdrachtgever.

Portret Joost van den Broek - Joost van den Broek
Pagina's: 160
Prijs: € 32,50
Uitgever: d'jonge Hond
ISBN: 978908910219

Ingezonden mededeling
| 25-11-2010
Boeken algemeen