Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Britse koningin gewilder voor fotografen dan Kate Moss

De koningin van Engeland heeft Kate Moss, zangeres Chery Cole en Barack Obama achter zich gelaten in een populariteitspoll onder Engelse amateur- en beroepsfotografen. Op de vraag welk publiek figuur de fotografen het liefst zouden willen vastleggen, gingen de meeste stemmen uit naar Elizabeth II.

Op de tweede plaats in de most wanted poll staat naturalist/documentairemaker Sir David Attenborough, gevolgd door respectievelijk Nelson Mandela en Barack Obama.

Elizabeth II

Daarna volgen popster Lady Gaga op de vijfde en komiek/schrijver/acteur Stephen Fry op de zesde plaats. Cheryl Cole, de Dalai Lama, Kate Moss en prins Charles maken in genoemde volgorde de tien vol.

Initiatiefnemer van de stemming, waaraan zeshonderd fotografen meewerkten, is Photoguard, een verzekeraar van fotografiematerialen.

Het doet managing director James Pickering de volgende, opvallende conclusie formuleren: “De studie bewijst dat de Britse fotografen de voorkeur geven aan het verhaal achter hun onderwerp. Diepte en karakter lijken meer wenselijk dan bekendheid en schoonheid.”

Overigens onderhoudt het Engelse koningshuis sinds juli van dit jaar een account op Flickr. Daarop een verzameling van meer dan zeshonderd beelden van de Koninklijke familie, zowel recente images als historische archieffoto’s.

Cees Visser
| 15-11-2010
lifestyle