Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaars Viewbook PhotoStory 2010

Daria Tuminas en Luis Lazo winnen de internationale Viewbook PhotoStory 2010 contest met sterke fotografische verhalen. De jury had een bijna onmogelijke taak aan het selecteren uit de reeds 500 voorgeselecteerde fotoseries.

De Russische fotograaf Daria Tuminas, winnaar in de documentaire categorie, verteld een intiem verhaal genaamd Ivan and the Moon over twee broers in een klein, afgelegen dorp in Rusland. Ze zijn geen gewone tieners en lijken in een sprookjesachtige wereld te leven met totaal andere morele waarden.

foto: Daria Tuminas
Uit: Ivan and the moon

Ze jagen, vissen en spelen met geesten in verlaten huizen. Het verhaal van Daria geeft uiting aan de magische en mysterieuze wereld waarin de twee broers zich begeven.

Luis Lazo uit Frankrijk, winnaar in de categorie Conceptual, verteld een subtiel en poëtisch verhaal genaamd All that you leave.

Jury-lid Ernesto Bazan: "De beelden in dit verhaal hebben een ziel en stralen rust uit, het doet me denken aan de woorden van de grote Portugeze schrijver Fernando Pessoa": "Poëzie is overal te vinden op de aarde, in de zee, de meren en de rivieren... er zit poëzie in deze tafel, dit blad papier en ook in deze inktpot."

foto: Luis Lazo
Uit: All that you leave

Van 9 tot 12 december zullen de werken Ivan and the Moon en All that you leave te zien zijn in de Kahmann galerie in Amsterdam.

Redactie
| 15-11-2010
lifestyle