Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaars Fotowedstrijd Diabetes 24/7

De winnaars van de fotowedstrijd Diabetes 24/7, een initiatief van het Platform Wereld Diabetes Dag, zijn vorige week bekend gemaakt. De jury, bestaande uit onder andere NOS- nieuwslezeres Sacha de Boer en Nederlands bekendste topfotograaf Maarten Corbijn, alias Corbino, hebben een keuze gemaakt uit de ruim 300 bijzondere en ontroerende inzendingen.

In mei ging de fotowedstrijd Diabetes 24/7 van start. Amateur- en professionele fotografen werden gevraagd alle facetten van de ziekte diabetes in beeld te brengen. Diabetes is de snelst groeiende chronische aandoening in Nederland. In Nederland hebben ruim 1 miljoen mensen diabetes.

foto: Frank Groeliken
Trotse vriendin van Johan Bosgraaf met zijn winnende foto op NS station

Topfotograaf Corbino: “Voor fotografen is het een hele uitdaging om diabetes, een ziekte die vaak niet meteen zichtbaar is, in beeld te brengen. De grote diversiteit aan bijzondere, ontroerende, mooie maar soms ook schokkende beelden die zijn ingezonden, laat zien dat fotografen daar toch goed in zijn geslaagd. Juist die diversiteit maakte het voor ons als jury moeilijk om de uiteindelijke winnaars te bepalen. Alle foto’s zijn eigenlijk even indrukwekkend.”

In alle categorieën zijn er mooie prijzen weggegeven. Winnaars in de categorie professionals namen een geldbedrag van 1.000 tot 5.000 euro in ontvangst. De overall winnaar bij de categorie professionals is Johan Bosgraaf, de overige winnaars zijn Mirjam Brinkhof, Jacques Jullens, Hadewyck Veys, Ton Bennemeer en Nicky Boeren.

De overall winnaar in de categorie amateurfotografen is Nicoline Hos. Zij krijgt een persoonlijke masterclass van topfotograaf Corbino.

Na de bekendmaking van de prijswinnaars zijn de winnende foto’s het eerst van 12 november tot en met 30 november te bewonderen op het NS-station in Amersfoort. Daarna volgt een reizende expositie door het hele land. Tijdens de reizende expositie worden de foto’s in onder andere ziekenhuizen en hotels geëxposeerd. Alle ingezonden foto’s zijn te bekijken op www.diabetes24-7.nl.

Ingezonden mededeling
| 15-11-2010
lifestyle