Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

TheaterFotoPrijs 2010

foto: Winnaar TheaterFotoPrijs2010 Nellie de Boer hetveem theater & producties
Dance (Fabián)

De winnaars van de drie TIN TheaterPrijzen, voor grafische vormgeving, fotografie en scenografie, zijn bekend. De TheaterAffichePrijs 2010 gaat naar Scherpontwerp voor het affiche van de voorstelling Zonder Pardon van Theo Maassen. Nellie de Boer wint de TheaterFotoPrijs 2010 voor haar spelfoto van Dance (Fabián), een voorstelling van hetveem theater & producties.

De Wijnberg ScenografiePrijs 2010 is uitgereikt aan Marc Warning, Gé Wegman en Arien de Vries voor de voorstelling Van de brug af gezien van Toneelgroep Oostpool.

Met de theaterprijzen onderstreept het TIN de betekenis van deze drie bijzondere, vaak onderbelichte, disciplines in het theatervak. Aan de prijzen is een geldbedrag verbonden van € 2.500.

TheaterFotoPrijs 2010

Uit het juryrapport: “De beweging is uitstekend gevangen in een beeld dat verder bijna abstract lijkt. Het lijnenspel in het decor speelt hierin ook een belangrijke rol. Het is een foto om steeds opnieuw te bekijken en nieuwe dingen in te ontdekken, gemaakt met een zichtbare liefde voor de dans.”

De jury bestond naast voorzitter Jan Gras (directeur van het Agora Theater Lelystad) uit: Sabri Saad El Hamus (artistiek leider van Theatergroep DNA), Patricia Steur (fotografe), Hans Kemna (oprichter Kemna Casting en fotografie verzamelaar), Esther Berger (assistent curator van Foam_Fotografiemuseum Amsterdam) en de winnaar van de TheaterFotoPrijs 2008 en 2009; Leo van Velzen.

Meer info op www.tin.nl.

Redactie
| 13-11-2010
Boeken algemeen