Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Mamiya RZ22 studiocamera tegen instapprijs

Een middenformaat studiocamera voor nog geen 8500,- euro. De prijzenslag rond de fotostudio woedt voort.

De nieuwe RZ22 bestaat uit de Mamiya RZ67 Pro-IID camera, uitgerust met Mamiya's DM achterwand met een 22 miljoen pixels CCD. Op deze camera kunnen ook RZ-objectieven uit het analoge tijdpwerk worden gebruikt.

Mamiya RZ22

De RZ67 Pro-IID is een grote middenformaatcamera met uitklapbare lichtschachtzoeker. Het is geheel gebaseerd op de Mamiya RZ-67 camera voor het 6x7 negatiefformaat.

Bijzonder is dat de objectieven geen eigen afstandinstelmechanisme hebben. Dat zit in de camera, en is gebaseerd een lang balgsysteem. Het geeft je de mogelijkheid zonder speciale accessoires tot op korte afstanden te werken, ideaal voor allerlei vormen van productfotografie bijvoorbeeld. Zet je een prisma op de camera, dan kun je er op ooghoogte mee fotograferen.

Door z'n gewicht en grootte is de RZ primair een statiefcamera. Er zijn modefotografen die er goed mee uit de hand kunnen werken. Mamiya heeft handzamere camera's met dezelfde beeldsensor, maar als je nog een set RZ objectieven hebt liggen is deze RZ natuurlijk een interessante optie.

Hij is voor een middenformaatcamera redelijk snel: 70 beelden in 60 seconden. De camera wordt geleverd met Capture One en Leaf Capture software.

Info: www.mamiya.nl.

L. Polder
| 02-11-2010
Boeken algemeen