Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaar van de SAM Photo Award 2010

Vandaag is Victoria Jenkins (Groot-Britannië, 1985) door de internationale jury van de SAM Photo Award 2010 als winnaar gekozen. Deze prijs wordt door SAM, de Stichting voor Agnosticisme en Meritocratie, in het leven geroepen om de kennis over agnosticisme en meritocratie bij een groter publiek te vergroten.

Hiertoe is een internationale oproep gedaan aan uiteenlopende fotografen om de slogan In Doubt We Trust fotografisch te verbeelden. Een jury bestaande uit Martin Parr, Joan Fontcuberta en Erik Kessels bepaalde vanmorgen een winnaar.

foto: Victoria Jenkins
Experiments

De stichting voor Agnosticisme en Meritocratie heeft als doel om de kennis over het agnosticisme verder uit te breiden en ondersteunt mensen bij het verder ontwikkelen van hun capaciteiten. Het agnosticisme twijfelt aan het bestaan van god en/of goden en aan bovennatuurlijke krachten.

De jury was onder de indruk van de kwaliteit en diversiteit van de inzendingen van fotografen uit de hele wereld. In totaal waren er 67 inzendingen afkomstig uit 21 landen.

Ten aanzien van het werk van Victoria Jenkins, de winnaar, merkt de jury op: “Jenkins gebruikt op een intrigerende en tot de verbeelding sprekende manier de taal van de wetenschap om beelden te maken van fictieve quasiwetenschappelijke experimenten.

De vastgelegde opstelling bewijst niets, maar toont alles. Deze botsing tussen logica en absurditeit, onthulling en bedrog, illustratie en illusie raakt op een doelgerichte manier aan het thema van de fotowedstrijd en de doelstelling van Stichting SAM.”

De prijs voor de winnaar van de SAM Photo Award is een geldbedrag van 
€10.000,-.

Ingezonden mededeling
| 02-11-2010
lifestyle