Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Flitsexpert Joe McNally naar Nederland

Tijdens de Zoom.experience 2010 (27 en 28 november) zal Joe McNally, bekend van onder meer het boek The Hot Shoe Diaries, in de NikonArena Workshops geven.

De meer dan 30 jaar als professionele fotograaf actieve McNally werkte onder meer voor Newsweek, National Geographic, Time en Life. Fototechnisch bezien heeft hij naam gemaakt met flitsgebruik op locatie.

Hij maakt daarbij met name gebruik van Nikons draadloze flitssysteem, waarbij camera en flitser draadloos (via flitspulsen) met elkaar communiceren. Daarbij kunnen diverse flitsers (en groepen flitsers) tegelijk en tevens separaat worden aangestuurd.

Zijn kennis heeft hij onder meer geboekstaafd in The Hot Shoe Diaries, een fantastisch boek dat door menig amateur en professional zal zijn verslonden.

Hij beschrijft in een aantal cases zijn persoonlijke ervaringen en aanpak. Hij doet dat op een zo pakkende manier dat het gewoon heerlijk wegleest. Geen overbodig filosofische bespiegelingen, maar klaarhelder en direct, en zo dat het erg goed te snappen valt.

McNally in actie

Zijn uitleg is overigens net zo interessant voor fotografen die met andere merken dan Nikon werken. De knopjes en menu's mogen dan afwijken, de basisprincipes komen grotendeels op hetzelfde neer.

De Zoom.experience wordt op 27 en 28 november gehouden in de jaarbeurs te Utrecht.

L. Polder
| 10-11-2010
Boeken algemeen