Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaars NG Fotowedstrijd 2010

Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in het Koninklijk Instituut voor de Tropen zijn vanavond de winnaars van de 4e editie van de National Geographic Fotowedstrijd 2010 bekendgemaakt.

Deze wedstrijd staat open voor alle mensen, woonachtig in Nederland of België, met een passie voor fotografie; van amateurs tot professionals.

foto: Robin Utrecht
Kind met traan

Foto’s konden worden ingestuurd in vier categorieën: Mens, Dier, Landschap en Nederland Waterland. Deze laatste categorie is dit jaar nieuw toegevoegd en maakt onderdeel uit van de campagne ‘Nederland leeft met Water’.

Dit jaar viert National Geographic haar 10-jarig bestaan in Nederland. Vier jaar geleden werd de eerste National Geographic fotowedstrijd in Nederland en België georganiseerd en in 2010 zijn er bijna 21.000 foto’s ingezonden.

De winnaars zijn gekozen door Aart Aarsbergen (hoofdredacteur National Geographic), Paul Römer (adjunct-hoofdredacteur), Eva Ooms (artdirector), Jochem Wijnands (fotojournalist) en Jan Vermeer (natuurfotograaf).

In iedere categorie nomineerde de jury vijf foto’s, waarna de winnende foto per categorie gekozen werd. De jurering vond anoniem plaats, de naam van de fotograaf was tijdens het selectieproces niet bekend.

In de categorie Mens heeft ANP-fotograaf Robin Utrecht uit Rotterdam gewonnen met zijn foto van een huilende jongen.

foto: Annemarijne Bax
Luchtopname tussen Sloterdijk en Egmond aan Zee

Met een close-up foto van een bladwesplarve in het Brabantse natuurgebied Kampina sleepte de Belgische natuurfotograaf Jonny Verheyden de eerste prijs in de categorie Dier in de wacht.

Wijnand van Till uit Utrecht won in de categorie Landschap met zijn mystieke foto van de skyline van Dubai die door het wolkendek heen prikt.

De Amsterdamse Annemarijne Bax wist met haar luchtopname, genomen vanuit een helikopter tussen Sloterdijk en Egmond aan Zee, een eerste plaats te veroveren in de nieuwe categorie Nederland Waterland.

Redactie
| 27-10-2010
lifestyle