Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Nieuwe fotoprijs: Nationale Portretprijs

Het Nationaal Historisch Museum en de Zilveren Camera roepen een nieuwe fotoprijs in het leven. De Nationale Portretprijs gaat naar de fotograaf die in het afgelopen jaar het meest bijzondere portret van een Nederlander heeft gemaakt.

Zilveren Camera-trofee

Met deze prijs willen de initiatiefnemers een stimulans geven aan de Nederlandse portretfotografie en nieuwe collectie creëren voor de Nationale Portrettengalerij.

De organisatie stelt 10.000 euro ter beschikking voor de fotogaaf van de winnende foto. Daarnaast wordt het Nationaal Historisch Museum partner van de Zilveren Camera.

De jury nomineert vijf portretten waaruit een winnaar wordt gekozen. Deze nominatieprocedure wijkt af van de Zilveren Camera categorieën, waarvoor fotografen zelf materiaal inzenden.

De nominaties worden op 9 januari 2011 bekendgemaakt. De winnaar wordt bekend op 23 januari 2011 tijdens de feestelijke uitreiking van de Zilveren Camera in het Fotomuseum Den Haag.

De Nationale Portretprijs is - naast de prijs voor beste nieuwsfoto en beste fotoverhaal - toegevoegd als derde pijler aan de jaarlijkse wedstrijd voor Nederlandse fotojournalisten. Alle soorten van fotoportretten zijn mogelijk, ook met een niet-journalistiek karakter.

De Zilveren Camera categorieën Portretten en Portretten Series blijven bestaan. Het winnende portret wordt opgenomen in de Nationale Portrettengalerij van het Nationaal Historisch Museum.

Meer informatie op www.zilverencamera.nl.

Redactie
| 26-10-2010
Boeken algemeen