Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaars National Geographic Junior bekend

Op 3000 meter hoogte werden zondag 24 oktober de drie winnaars bekend gemaakt van de National Geographic Junior fotowedstrijd. Tijdens een spectaculaire vlucht zagen de junior fotografen de winnende foto’s onthuld worden.

In de categorie Mens heeft Bastiaan Sizoo (13) uit Zutphen gewonnen, Jenny Huizing (13) uit Hoofddorp legde beslag op de eerste prijs in de categorie Dier en Laura Overheul (14) uit Spijkenisse won in de categorie Landschap.

foto: Jenny Huizing, winnaar categorie Dier

Er zijn meer dan 2000 foto’s ingezonden door kinderen uit heel Nederland. Per categorie (mens, dier en landschap) is door een vakkundige jury gekozen voor drie genomineerden. Daar kwam per categorie één winnaar uit.

De negen genomineerde kinderen maakten een vlucht met het vliegtuig en zagen, toen ze dichtbij de grond kwamen, of ze gewonnen hadden. De foto’s van de winnaars werden namelijk, op groot formaat op de landingsbaan ontvouwt.

De winnaars kregen een vakantie ter waarde van 1500 euro en doen mee aan de internationale National Geographic Junior fotowedstrijd. Ook kregen alle genomineerden na de sprong een canvasdoek van hun eigen foto.

Tijdens de officiële prijsuitreiking op woensdag 27 oktober in het Tropeninstituut in Amsterdam ontvangen de winnaars hun cheque.

Ingezonden mededeling
| 25-10-2010
Boeken algemeen