Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Snoecks 2011

Op de cover van Snoecks 2011 prijkt een foto van de Nederlandse mode- en glamourfotograaf Nicolaas de Bruin. De Bruin vertrok tien jaar geleden naar New York als fotomodel maar de jongste jaren is hij alleen nog aan de andere kant van de camera gespot. Samen met zijn vrouw runt hij vlakbij Hollywood een goed draaiende fotostudio waar hij modellen shoot voor internationale mannen- en modebladen.

Snoecks’ blik op de wijde wereld levert opnieuw meesterlijke fotoreportages en verhalen op, die een nieuw licht werpen op o.m. de bewoners van de oevers van de Congostroom, de contrasten van Napels en de conflicten in Liberia en Israël.

Opmerkelijk zijn de foto’s die Iago Corazza nam bij primitieve stammen in Papoea Nieuw Guinea en de Venezolaanse reportage van Magnum-fotograaf Christopher Anderson.

Naast de vaste literaire rubrieken pakt Snoecks uit met een exclusieve voorpublicatie van de nieuwe, in 2011 te verschijnen roman van bestsellerauteur T.C. Boyle. Humor is er van vaste The Guardian-columnist Charlie Brooker en Patrick De Witte, bekend van zijn colums in Humo en Goedele.

Naast de grote namen uit de hedendaagse kunst – Léopold Rabus en Javier Marín – worden tal van eminente fotografen uitgebreid voorgesteld: van vaste waarden als Anderson & Low, Pedro Meyer, Ruven Afanador en Kishin Shinoyama tot sterke ‘nieuwkomers’ als Haley Jane Samuelson, Marco Sanges en JiF.

Liefhebbers van natuurfotografie zullen vast opgetogen zijn met de fotoreeksen van Arabische raspaarden, lunchende haaien en net uit het ei brekende jonggeboren schildpadden en vogels.

Verder in Snoecks 2011:

• Exclusief interview met Peter de Sève, de man achter de personages uit de Ice Age films.
• Mike Blabac is één van de belangrijkste fotografen uit de Amerikaanse skateboard-scène.
• Rainer Riedler maakte overal ter wereld ontluisterende foto’s in pret- en themaparken.
• Kunnen wapens sexy zijn? Fotograaf Michael Dweck denkt duidelijk van wel.
• Het Britse fotografenduo Anderson & Low pakt uit met prachtige naaktfoto’s van topsporters.
• De eigenzinnige fotografie van Cellina von Mannstein ademt vrijheid en fantasie.

Snoecks 2011
Pagina's: 320
Prijs: € 14,90
Uitgever: Scriptum
ISBN: 9789077885185

BESTEL DIT BOEK:

Ingezonden mededeling
| 23-10-2010
Boeken algemeen