Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaar Fotomarathon Groningen bekend

Afgelopen zaterdag 16 oktober vond de Fotomarathon Groningen plaats, een spannende fotowedstrijd waarbij tijd een belangrijke rol speelde. Een kleine 70 fotografen hebben vol enthousiasme de hele dag aan de wedstrijd deelgenomen, en uiteindelijk 8 foto’s ingeleverd.

Dinsdagavond 19 oktober heeft het juryberaad plaatsgevonden. De jury bestaat uit de volgende deskundigen: Arjan Verschoor (Fotoacademie), Sabina Theijs (Fotoacademie), Kees van de Veen (fotograaf Dagblad van het Noorden en Zilveren Camera winnaar), Peter Souhoka (chef beeldredactie Dagblad van het Noorden), Dorien Eva Dolsma (Wij zijn Kees) en Jitkse Hagens (Wij zijn Kees).

foto: Ewoud Rooks

Samen hebben ze de winnaar gekozen, en met genoegen maken we bekend dat de winnaar van de eerste editie van de Fotomarathon Groningen Ewoud Rooks is!

In de serie van Ewoud Rooks staat de mens centraal en er is een duidelijke samenhang in de serie foto’s te zien. Daarnaast is het lichtgebruik erg goed, aldus de jury. Een tweede plaats is er voor Julian Huijbregts, met een paar zeer bijzondere foto’s in zijn serie. De derde plek is voor Roland Pupupin, met een reeks foto’s vol durf en originaliteit.

De winnaar krijgt een plek voor de internationale Photomeeting. Tijdens deze Photomeeting komen jonge talentvolle fotografen uit heel Europa drie dagen naar Groningen om masterclasses te volgen bij bekende persfotografen (World Press Photo en Zilveren Camera winaars). Tevens krijgen de winnaars van de Fotomarathon Groningen een cadeaubon van fotospeciaalzaak Sipkes.

foto: Julian Huijbregts

De winnende foto’s zullen geëxposeerd worden tijdens het Clear Fotofestival Groningen, 6 t/m 28 november 2010. Zowel in Boekhandel van der Velde als in PUUR! zullen deze foto’s te zien zijn.

Ingezonden mededeling
| 20-10-2010
lifestyle