Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Software

Samsung integreert i-Function in alle camera’s uit NX-serie

Firmware updates

Samsung brengt nieuwe firmware updates uit voor de spiegelloze systeemcamera’s NX10 en NX5. Hierdoor kan de innovatieve i-Function lenstechnologie op alle camera’s uit de NX-serie gebruikt worden. Ook gebruikers die met de NX10 en NX5 fotograferen, kunnen de camerasettings nu heel gemakkelijk op de lens zelf aanpassen.

Samsung NX100

Terwijl de conventionele lenzen passief blijven bij het bedienen van de camera’s, is de i-Function lens een proactieve lens die communiceert met de camerabody.

Fotografen hebben totale controle over het beeld met handmatige settings, waardoor zij snel en eenvoudig beelden kunnen vastleggen. Ook biedt de lens speciale settings die zijn geoptimaliseerd voor de lens die wordt gebruikt.

Om te garanderen dat elke fotograaf de beste foto kan maken, bieden van nu af aan alle NX-system lenzen de mogelijkheid om de i-Function technologie te gebruiken.

De speciale i-Function knop op de lens geeft toegang tot veelgebruikte instellingen, zoals diafragma, sluitertijd, ISO-waarde en witbalans.

Zo kunnen fotografen makkelijker en sneller de juiste setting instellen. Als je de i-Function knop indrukt, worden de instellingen op het scherm grafisch weergegeven. Vervolgens kun je met de focusring de instellingen eenvoudig aanpassen.

De firmware update zorgt daarnaast voor een hogere autofocussnelheid, zodat je het perfecte moment niet hoeft te missen.

NX serie lenzen line up

De NX-system firmware update is geschikt voor een reeks van innovatieve lenzen en accessoires die de gebruikservaring verder verbeteren. De line-up bevat onder andere een compacte zoom 20-50 mm i-Function lens die een hoge beeldkwaliteit combineert met draagbaarheid.

De kleine en lichte 20 mm breedhoek Pancake lens bevat een nieuwe gebruikersinterface voor de i-Function lenstechnologie. Voor minder lensvertekeningen is de Lens Distortion Compensation (LDC) toegepast op de NX system lenzen. Tot slot kunnen fotografen met de optionele GPS tracker de exacte geografische locatie van hun opnamen direct vastleggen door de coördinaten en de plaatsnaam te taggen.

De firmware update kan gedownload worden op www.samsung.com (Service/Dowloadcentrum).

Lees ook het Samsung NX10 review.

Ingezonden mededeling
| 20-10-2010
Boeken algemeen