Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaar Pink Ribbon Award 2010

foto: Winnaar 2010, Josée van Attekum
Immaterial

Oktober is sinds de introductie van het Roze Lintje door Evelyn H. Lauder, wereldwijd gekozen als de Borstkankermaand. Door middel van het roze verlichten van de Westerkerk te Amsterdam, heeft Estée Lauder Companies samen met de Stichting Pink Ribbon, verschillende bekende Nederlanders en prominenten de borstkankermaand ingeluid. Ook is de Estée Lauder Pink Ribbon Award uitgereikt.

Je laten inspireren door borstkanker. Als fotograaf moet dat geen gemakkelijke uitdaging zijn. Toch werd de jury ook dit jaar weer verrast door foto’s die die inspiratiebron op een bijzondere manier weergaven.

Borstkanker en energie luidde de opdracht. Energie kun je halen uit kunst, uit kleur, uit een houding. Uit het verhaal wat door de foto werd verteld.

De jury bestaande uit Henk van der Mark en Nathan Moris (Estée Lauder Companies), Ria Bremer (juryvoorzitter), Patricia Steur (fotografe), Hester Oldenburg (oncoloog) en Jildou van der Bijl (hoofdredactrice Linda), had het niet gemakkelijk omdat niet alleen het aantal inzendingen maar ook het niveau hoog was.

De winnaar van de Estée Lauder Pink Ribbon Award is Josée van Attekum met de foto Immaterial.

De jury over het werk van Josée: “Een prachtige foto, een harde werkelijkheid, energie die nooit verloren gaat.”

Ingezonden mededeling
| 19-10-2010
lifestyle