Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Supplies

Ilford geeft Wilhelm-testresultaten vrij

Ilford is met zijn Ilford Galerie inkjetpapier bekend als een goede keuze voor foto professionals, zij publiceerde onlangs de meest recente Wilhelm-testresultaten van de diverse Galerie papiersoorten. Ilford wil hiermee onderstrepen welke inspanningen ze betrachten om geavanceerde, hedendaagse media te creëren.

Galerie Smooth Pearl papier

Afdrukkwaliteit en -bestendigheid zijn indicatoren van kwaliteit in de grafische industrie. Wilhelm Imaging Research voert strenge tests uit om de afdrukbestendigheid van de meest concurrerende media op de markt te meten.

Het effect van licht en hoge luchtvochtigheid tijdens blootstelling, de stabiliteit van de afdrukken op de lange termijn onder donkere opslagomstandigheden, en de weerstand tegen ozon en contact met water, worden allemaal gemeten.

Ilford heeft het Galerie Smooth Gloss-, het Galerie Smooth Pearl- en het Galerie Gold Fibre Silk-papier aan Wilhelm Imaging Research voorgelegd. Het papier is bedrukt met HP Vivera-pigmentinkten en de eerste resultaten zijn veelbelovend, al is het uitgebreide testproces nog steeds in volle gang.

Eerste resultaten Galerie Smooth Gloss en Pearl-papier

Galerie Smooth Gloss en Pearl-papier ingelijst onder glas of beschermd met een UV-filter, bieden naar verwachting WIR-lichtbestendigheidswaarden van meer dan 200 jaar.

Niet ingelijst biedt dit medium naar verwachting nog steeds meer dan 100 jaar aan afdrukbestendigheid.

ARTtrust

Ook doet Ilford, in combinatie met Wilhelm, mee aan het ARTtrust-initiatief om hun inzet voor de professionele markt te benadrukken. Deze eenvoudige zelfcertificering is ontworpen om de originaliteit te verifiëren en de afdrukproductie te controleren.

Dit biedt fotografen en kunstenaars de mogelijkheid om een soort luchtbellabel (een bubble tag) in hun afdrukken aan te brengen om deze te waarmerken en de afdrukherkomst te verifiëren.

Ilford GalerieSmooth Heavyweight Matt papier

Dankzij het ARTtrust-initiatief zijn fotografen in staat om de exclusiviteit te waarborgen, terwijl klanten met vertrouwen hun werk kunnen kopen. Ilford-media zijn officieel compatibel met dit proces en vergemakkelijken de kwaliteits- en controleprocessen voor professionals over de hele wereld.

Nieuwe Galerie media

Ilford heeft onlangs een nieuw en verbeterd Smooth Heavyweight Matt-papier op de markt gebracht, als toevoeging aan de bestaande Galerie -reeks. Het verbeterde Smooth Heavyweight Matt-papier met zijn 200 g/m² geeft een wittere kleur en een verhoogde lichtstabiliteit.


Als verdere uitbreiding op professionele fotografische mogelijkheden, is Ilford bezig om een nieuw Galerie Fine Art-papier te ontwikkelen.

"De Galerie reeks is altijd een integraal onderdeel van het Ilford-merk geweest", vertelt Jane Dixon, hoofd Global Marketing bij Ilford Imaging Switzerland GmbH. "Bij Ilford, gaan we met plezier verder om onze media te creëren en te verbeteren, om daarmee te zorgen dat Galerie de keuze van professionals op de inkjetmarkt blijft.

Het Ilford Research and Development Team investeert in de nieuwste technologie en technieken om ervoor te zorgen dat onze media het neusje van de zalm blijven. En de laatste Wilhelm-bestendigheidstesten bewijzen dat dat precies is wat we doen."

Ilford Galerie producten zijn tegen aantrekkelijke prijzen beschikbaar in onze webshop.

Mocht je de diverse soorten papier eens willen testen, kies dan het Ilford Galerie Smooth Limited Edition TestPack

Redactie
| 19-10-2010
lifestyle