Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Fotoveiling werk Teun Voeten

Tijdens een fotoveiling in AINSI te Maastricht op zondag 14 november a.s. kan het publiek bieden op de indrukwekkende werken van oorlogsfotograaf Teun Voeten.

De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de stichting Girls’ Empowerment, een stichting die zich inzet voor meisjes en jonge vrouwen in voormalige oorlogsgebieden in West Afrika.

foto: © Teun Voeten

De stichting geeft talentvolle meisjes en jonge vrouwen een extra duwtje in de rug bij het realiseren van toekomstdromen door ze educatie en trainingen te bieden voor beroepsvaardigheden en het opzetten van kleine bedrijfjes.

Antropoloog en award-winnende fotojournalist Teun Voeten fotografeert sinds 1991 in oorlogsgebieden als voormalig Joegoslavie, Colombia, Rwanda, Sudan, Sierra Leone, Liberia, DR Congo, Afganistan, Irak, Gaza, Honduras en Noord Korea.

Zijn werk is internationaal bekend en gepubliceerd in o.a. Newsweek, The New Yorker en National Geographic. Voeten werkt voor diverse organisaties als ICRC, Artsen Zonder Grenzen, Human Right Watch en de Verenigde Naties.

Teun Voeten doneert 24 handgemaakte barietafdrukken (museumkwaliteit) in een formaat van 30/40 cm (gelimiteerde oplage van 35) die worden geveild volgens een Amerikaans concept ‘silent auction’.

Vooraf aan de live veiling in de AINSI in Maastricht op 14 November, zullen foto's een maand lang online geveild worden. De online veiling sluit één uur voor de live veiling en het hoogste bod wordt het startbod op de live veiling.

De online hoogste bieder wordt vervolgens bij de live veiling betrokken en gecontacteerd als hoger dan zijn bod wordt geboden. Zo wordt er een groter publiek bereikt dan alleen mensen die naar Maastricht kunnen komen.

Meer informatie: www.girls-empowerment.com, www.teunvoeten.com, www.girls-empowerment.com.

Ingezonden mededeling
| 07-10-2010
lifestyle