Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Indrukwekkende fotografie van Ethiopische kinderen

Dit jaar reisden fotografe Monique Velzeboer met art-director Erma Rotteveel en columniste Wieke Biesheuvel naar Ethiopië. Zij bezochten een revalidatiecentrum in Addis Abeba waar zij een reportage maakten van kinderen met een handicap.

Van deze beelden en teksten zijn de nieuwe kalender 2011 en kerst- en wenskaarten gemaakt. De netto-opbrengst van deze producten is bestemd voor het Liliane Fonds.

foto: Monique Velzeboer

Omdat Ethiopië nooit echt gekoloniseerd is geweest, heeft het zijn eigen, pure karakter weten te bewaren. Tradities, muziek, bouwstijlen en literatuur doen in niets denken aan andere Afrikaanse landen.

In januari 2010 bracht Monique Velzeboer samen met art director Erma Rotteveel en schrijfster Wieke Biesheuvel een bezoek aan Ethiopië. Velzeboer en Rotteveel hebben het pure Ethiopië prachtig in hun foto’s en concepten tot uitdrukking gebracht door middel van de portretten van deze mooie, levensblije kinderen die zoveel meer zijn dan hun handicap.

foto: Monique Velzeboer

Trots, onbreekbaar, echt en vol vertrouwen. In elke vezel verbonden met hun mooie land. Biesheuvel is verantwoordelijk voor de aangrijpende begeleidende tekstconcepten.

Het Liliane Fonds ondersteunt deze kinderen, die straks volwaardig kunnen meedraaien in de maatschappij.

Monique Velzeboer is ambassadeur van het Liliane Fonds. Voormalig olympisch kampioen shorttrack schaatsen Velzeboer raakte na een sportongeval gehandicapt.

Na haar revalidatie heeft ze zich toegelegd op fotografie en is ze zich gaan inzetten voor kinderen met een handicap, samen met art director Erma Rotteveel en 
Wieke Biesheuvel (columnist van vrouwenblad Libelle en ambassadeur Liliane Fonds).

Monique portretteert op unieke wijze de kinderen voor de Liliane Fondskalender en kaartenseries. Door het kopen van de Liliane Fonds kaarten en kalender kunt u het werk van het Liliane Fonds ondersteunen en uitbreiden.

Meer informatie: www.moniquevelzeboerfoundation.nl.

Ingezonden mededeling
| 04-10-2010
Boeken algemeen