Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Honderd topfotografen doneren werk

foto: Carla van de Puttelaar

Maar liefst 107 gerenommeerde fotografen stellen elk belangeloos een foto beschikbaar ten bate van kinderen in gevangenschap.

Op zaterdag 24 oktober worden de stukken onder leiding van Jop Ubbens in veilinghuis Christie's geveild. De totale opbrengst van YiPArt gaat rechtstreeks naar projecten van Young in Prison.

Meer dan honderd fotografen stellen een werk beschikbaar voor YipArt 2010. Met fotografen zo divers en maatgevend als Erwin Olaf, Ruud van Empel en Claude Vanheye is het hoogste niveau vertegenwoordigd.

Ook worden enkele zeldzame Nederlandse vintagefoto's geveild. Deelnemende fotografen zijn onder meer Jasper de Beijer, Diana Blok, Morad Bouchakour, Ad van Denderen, Charlotte Dumas, Dirk de Herder, Carli Hermès, Emilie Hudig, Ellen Kooi, Bertien van Manen, Sem Presser, Carla van de Puttelaar, Schilte & Portielje.

foto: Koen Hauser

YiPArt is een initiatief van Stichting Young in Prison (YiP). YiP biedt kinderen die in ontwikkelingslanden in gevangenschap leven een kans op een betere toekomst. De stichting richt zich op kinderen in Colombia, Zuid-Afrika, Suriname en Malawi.

Young in Prison geeft workshops en cursussen met de focus op creativiteit en sport. Op deze manier leren de kinderen nuttige vaardigheden en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Young in Prison is in het bezit van een Verklaring van geen bezwaar van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) voor erkende charitatieve instellingen.

Fototentoonstelling: maandag 16 t/m zaterdag 23 oktober 2010 van 10.00 - 16.00 uur.

Fotoveiling o.l.v. Jop Ubbens: zaterdag 24 oktober om 15.00 uur.

Christie's, Cornelis Schuytstraat 57, Amsterdam

Alle informatie over de veiling en de foto's: www.younginprison.nl/yipart.

Lees meer over Young in Prison op deze website.

Ingezonden mededeling
| 30-09-2010
lifestyle