Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Software

Adobe lanceert Photoshop Elements 9

Photoshop Elements 9 is gelanceerd voor Windows en Mac. Met de nieuwste versie van Photoshop Elements gaat Adobe weer een stap verder met het beschikbaar stellen van prettige innovaties.

Photoshop Elements 9 maakt gebruik van een aantal intelligente tools die zijn overgenomen uit de Content Aware Fill-optie in Photoshop CS5. Zo is het mogelijk om foto's met één beweging te verbeteren of te herstellen via de Spot Healing Brush. Hiermee kunnen bijvoorbeeld ongewenste toeristen van een vakantiefoto worden afgehaald.

De content intelligence in de Spot Healing Brush analyseert wat in de afbeelding aanwezig is en vult de achtergrond op magische wijze op. Dezelfde content intelligence kan ook panorama's creëren van meerdere foto's door de pixels te vermenigvuldigen en zo de ontbrekende pixels aan te vullen, zonder gedeelten blanco te laten.

Een andere nieuwe functie in Photoshop Elements 9 is de Photomerge Style Match. Deze functie analyseert de karakteristieken van elke foto, zoals het contrast en de kleurverhouding. Deze analyse kan vervolgens worden toegepast op andere foto's om de specifieke fotostijl te dupliceren.

Ook zijn diverse nieuwe 'Guided Edit'-opties toegevoegd die de gebruiker stap voor stap helpt bij het creëren van bewerkingseffecten zoals 'Out of Bounds'. Hiermee kan een bepaald element binnen een foto naar voren worden gehaald in 3D.

Daarnaast is het mogelijk om pop art-effecten toe te voegen en eenvoudig te retoucheren met de 'perfect portraits'-functie.

De Auto-Analyzer ondersteunt gebruikers bij het labelen van de beste foto's en identificeert gezichten in foto's. Gebruikers kunnen foto's direct posten op Facebook en media combineren binnen dynamische en interactieve online albums. Daarnaast is het mogelijk om online foto's met een DVD-achtige kijkervaring te delen met vrienden en familie. De foto's kunnen tevens automatisch in een template gegoten worden die naar eigen smaak gecreëerd kan worden. Deze creaties kunnen direct worden geprint.

Adobe Photoshop Elements 9 voor Windows en Mac is beschikbaar op www.adobe.nl en via Adobe geautoriseerde resellers. Adviesverkoopprijs is 99 euro inclusief btw.

Gratis trainingsvideo's over Photoshop Elements zijn te vinden op Adobe TV: http://tv.adobe.com.

Redactie
| 30-09-2010
Boeken algemeen