Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Hasselblad H4D-31: 10.000 euro

De middenformaatoorlog begint lekker op gang te komen. Je betaalt nog altijd flink wat meer dan voor een professionele fullframe reflex, maar digitale middenformaatcamera's worden betaalbaarder. Hasselblad brengt z'n H4D-31 in de strijd.

Er is de fabrikanten heel wat aan gelegen nieuwe middenformaat-gebruikers hun systeem binnen te trekken. Nadat Pentax veel aandacht kreeg voor z'n 645D en z'n relatief scherpe prijs kondigt Hasselblad aan dat de nieuwste versie van hun systeemcamera H4D onder de € 10.000 euro wordt gebracht.

Hasselblad H4D-31

Inclusief naar keuze een 80 mm objectief of een CF-adapter (waarop de centraalsluiterobjectieven van het 'klassieke' systeem passen). In feite gaat het om de bestaande H4D systeemcamera, met een achterwand met 31 miljoen pixels.

De Hasselblad achterwanden zijn verwisselbaar, zodat je altijd kunt doorgroeien naar andere achterwanden (bijvoorbeeld met meer pixels, of naar nieuwe, nog in de toekomst uit te brengen modellen). Maar het gaat dus altijd om dezelfde H4D body, met daarin Hasselblads True Focus AF-systeem.

Info: www.hasselblad.com.

L. Polder
| 27-09-2010
Boeken algemeen