Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Internationale fotografiebiënnale GRID2010

Bekend waren al de pop up winkels en galeries. Nu wordt ook het eerste grootschalige pop up expositiegebied gerealiseerd in Amsterdam Oost. Een deel van de Cruquiusweg zal een aantal weken de zogeheten Cruquius Cultuur Creatie Strip worden met als evenement een internationale fotografiemanifestatie.

In een strook van een kilometer zijn in acht fabriekshallen met 10.000 m2 internationale top exposities te zien uit onder meer Tsjechië, Duitsland en Mexico.

foto: Becchetti
Pier Paolo Pasolini

Daarnaast zijn uiteenlopende presentaties uit de creatieve industrie te bewonderen en is er een omvangrijke randprogrammering met lezingen en workshops. Ook het nabijgelegen Persmuseum doet mee met een expositie van politiek fotograaf Dolf Toussaint.

De internationale fotografiebiënnale GRID2010 vindt plaats van 25 september tot en met 7 november 2010 in de Amsterdam Metropoolregio; Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem en Zaanstad.

Tsjechië, Václav Jírásek, Industria

GRID is een tweejaarlijkse internationale fotografiemanifestatie die in het leven is geroepen om de huidige stand van zaken in de fotografie te tonen. Als een raster, een grid, zullen gedurende zes weken galeries, musea, landen, fotoagentschappen, fotografen, reclamemakers en bedrijven uit de creatieve industrie zich presenteren.

Met meer dan zestig projecten op veertig locaties en zo'n twintig deelnemende landen is GRID het grootste internationale beeldcultuur evenement van Nederland.

Met exposities van internationale allure uit onder meer Brazilië, Peru, Kroatië, Italië, Israël, Bolivia, Polen, Denemarken, Quebec, Egypte, Griekenland, Turkije, Spanje en Taiwan kent deze vierde biënnale nog meer landenexposities dan voorheen.

De eerste editie van de fotografiebiënnale vond plaats in 2002. Toen nog onder de naam Amsterdam Photo. Dit was een groot succes, met een bezoekersaantal van ruim 225.000. In 2006 werd de naam omgedoopt tot GRID06 en werden landenpresentaties naar het voorbeeld van de biënnale van Venetië een belangrijk onderdeel.

Meer info op http://twitter.com/Amsterdam_Photo.

Ingezonden mededeling
| 22-09-2010
lifestyle