Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Nederlandse fotografe maakt faam in Parijs

foto: © Krista van der Niet
Cola

De internationale samenwerking tussen fotografe Krista van der Niet en de Franse galerist Fréderic de Gouville resulteert donderdagavond 30 september in de opening van de Coming Soon Galerie in Parijs met de tentoonstelling The Daydreamers.

De Coming Soon Galerie, gevestigd in een passage aan de Boulevard de Sébastopol in het 2de arrondissement van Parijs, toont tien foto's van Van der Niet en twee objecten van de Franse designer Caroline Ziegler.

Coming Soon exposeert een aanbod dat nog niet eerder is gepresenteerd in Parijs. De galerie heeft als doel de bevordering van het werk van fotografen en ondersteunt opkomende ontwerpers bij het realiseren van prototypes, unieke stukken of producties in beperkte oplage.

Krista van der Niet (1978 Bathmen, Nederland) studeerde in 2002 af aan de fotografie-afdeling van de Gerrit Rietveld Academie.

In 2003 ontving Van der Niet een Stipendium van het Fonds voor Beeldende Kunst Vormgeving en Bouwkunst, en sindsdien participeert zij in vele groepstentoonstellingen o.a. Art Amsterdam (2010) "Résidence de la Mode", Den Haag (2009), Galerie Mendo, Amsterdam (2007).

foto: © Krista van der Niet
Melkmeisje

In 2009 was Van der Niet genomineerd voor de Bouw in Beeld prijs. Haar werk werd gepubliceerd in o.a. Livraison, Capricious, die Weltwoche, idPure.

Sinds 2004 wordt Van der Niet vertegenwoordigd door het Amsterdamse foto-agentschap Solar. Ze woont en werkt in Amsterdam.

De tentoonstelling The Day Dreamers is te zien vanaf 30 september tot 13 november 2010 in de Coming Soon Galerie in Parijs.

Redactie
| 21-09-2010
Boeken algemeen