Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Prijswinnaars prestigieuze AOP Awards 2010 bekend

De Britse AOP (Association of Photographers) heeft de winnaars voor de Awards van 2010 bekendgemaakt. Drie Nederlandse fotografen - Maurice Heesen (in de categorie Non-Commissioned Body Single), Jeroen Hofman (Commissioned Documentary) en Rene van der Hulst (Commissioned Editorial Single) - ontvingen een eervolle nominatie.

De AOP Photographers Awards geldt als een jaarlijks terugkerende competitie voor professionele fotografen en telt inmiddels 27 afleveringen. Voor de meest recente editie brachten ongeveer 350 deelnemers meer dan vierduizend beelden in.

foto: © Maurice Heesen

De negentien koppige jury onder leiding van voorzitter (en fotograaf) George Wright selecteerde daaruit tientallen beelden en kende binnen haar keuze vervolgens zes Gold Awards en 15 Beste in Categorie Awards toe. Alle geselecteerde foto’s zullen worden geëxposeerd in The AOP Gallery in Londen en verschijnen in het jaarboek.

Daaronder ook een foto van de Amsterdamse fotograaf Maurice Heesen, die in de categorie Non-Commissioned Body Single een eervolle vermelding ten deel viel.

Heesen: “Ja, je kan mijn foto een nominatie noemen, maar het is wel degelijk een winnend beeld. Ik had een aantal beelden ingezonden. De winnende foto heb ik in Jeruzalem gemaakt. Heel eenvoudig een kapper waar ik langsliep. Waarom deze foto? Omdat ik het een mooi beeld vind.”

Voor het eerst in de geschiedenis van de AOP kwam de traditionele Awards Ceremony in Saddler's Wells wegens geldgebrek te vervallen.

Meer info op awards.the-aop.org/2010

Cees Visser
| 20-09-2010
Boeken algemeen