Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Pentax K-5, indrukwekkend

De Pentax K-5 lijkt heel erg op de K-7. Hij gaat nog een paar stapjes verder, maar wat het belangrijkste is: een betere sensor.

Pentax K-5

De K-7 heeft terecht veel indruk gemaakt. uitermate compleet, compact, stil, sterk en afgedicht tegen vocht en stof.

En met een uitstekende bedieningsinterface, die als je je erin wilt verdiepen beter en completer is dan wat de concurrenten bieden.

Dat bleef dus ook in de K-5. Minpunt van de K-7 is de sensor. Vanaf ISO 800 duidelijk meer ruis dan zijn klassegenoten.

De K-5 heeft een moderne 16 MP CMOS, dezelfde die je ook bij andere merken ziet komen, en daar mag je gerust veel van verwachten.

Kijk ook maar het ISO-bereik: standaard tot 12.800, maar uitbreidbaar tot 51.200!

77 Afdichtingen

Verder biedt de K-5 een nieuwe AF-systeem met 11 AF-velden (negen kruissensors) en  hij kan zeven beelden per seconde schieten. De sluiter is beproefd tot 100.000 opnamen, de body is op 77 plekken afgedicht tegen onheil van buitenaf.

De grote prismazoeker toont 100 procent van het opgenomen beeld en geeft bij gebruik van een 50 mm objectief op oneindig een vergroting van 0,92x.

Verder: versnelde AF bij live view, ingebouwde antishake met een bereik van 2,5 tot 4 stops, full HD filmen, 18 creatieve filters endrie cross processing opties, auto-HDR. Plus vergaande mogelijkheden de camera naar eigen wens te laten functioneren.


Info: www.pentaximaging.com.

L. Polder
| 20-09-2010
Boeken algemeen