Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaar Photography Book Now

Judith Stenneken, een professionele fotograaf uit Berlijn in Duitsland, heeft de derde editie van de internationale wedstrijd Photography Book Now gewonnen, waar een geldprijs van 25.000 dollar aan verbonden is.

Omslag Last Call

Haar boek Last Call werd door de gerenommeerde jury gekozen uit 2.300 ingezonden fotoboeken uit veertig verschillende landen. Tijdens de competitie werd gezocht naar het meest creatieve, innovatie en zelfgemaakte fotoboek.

Last Call bestaat uit foto's van de historische luchthaven Berlin-Tempelhof, genomen tussen februari en oktober 2008. De luchthaven, die op 31 oktober 2008 zijn deuren sloot, was een belangrijke levensader voor bewoners van West-Berlijn tijdens de Koude Oorlog.

Judith Stenneken is vereerd dat haar boek Last Call door de jury is onderscheiden. "Hoewel luchthaven Berlin-Tempelhof in 2008 nog operationeel was, voelde het alsof het gebouw al verlaten was en de aanwezige mensen figuranten waren van een film.

Het was alsof de tijd hier stilstond. Last Call gaat over de tijdelijke toestand van deze plek, waar de verlating al een hele tijd geleden heeft toegeslagen."

"Het fotoboek van Judith Stenneken stak er echt bovenuit als winnaar van de hoofdprijs dit jaar", zegt Darius Himes, hoofdjurylid, Photography Book Now. "Haar werk kenmerkt zich door een combinatie van zorgvuldige camera esthetiek, op groot formaat, met een meer sobere fijngevoeligheid.

Binnenwerk Portfolio

Stenneken bewerkte en sorteerde de foto's op slimme wijze en creëerde zo een intieme weergave van een grote ruimte op de bladzijden van haar boek.

De eerste prijs in de categorie Portfolio is voor de Nederlanders WassinkLundgren met het boek Portfolio.

De derde editie van de jaarlijkse wedstrijd Photography Book Now werd georganiseerd door Blurb, het uitgeversplatform waarmee consumenten en professionals zelf boeken van professionele kwaliteit, zoals ze ook in de boekhandel liggen, kunnen maken. De wedstrijd beoordeelt fotoboeken die in eigen beheer zijn uitgegeven en onderscheidt de mensen achter deze boeken.

De bekroonde boeken worden opgenomen in de permanente collecties van het International Center of Photography (New York), het Annenberg Space for Photography (Los Angeles) en het George Eastman House (Rochester).

Meer info op de website van Photography Book Now.

Bekijk hier het boek.

Redactie
| 15-09-2010
Boeken algemeen