Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Nikon Speedlight SB-700

De populaire Speedlight SB-600 wordt opgevolgd door de Speedlight SB-700: meer licht, meer gemak, meer functies.

De nieuwe SB-700 geeft een beetje meer licht: richtgetal 38 bij tot 120 mm ingezoomde reflector. Praktisch gezien: prima voor thuis en feestjes, minder voor zalen. Zeker als je indirect flitst, waarbij er nogal veel licht alle kanten op gaat en er relatief weinig op het onderwerp arriveert.

De SB-700 onderscheidt zich verder door kortere volgtijden (korter zelfs dan bij de SB-900) en een gemakkelijker gebruikersinterface. Net als bij de SB-900 is de kop niet alleen verstelbaar voor aanpassing aan de beeldhoek, de afstand tussen de reflector en de flitsbuis is ook variabel.

Daardoor kun je kiezen uit een extra egale uitlichting, standaard uitlichting (iets donkerder hoeken) en spotuitlichting, waarbij de hoeken écht minder licht krijgen (geschikt bijv. voor foto's van mensen buiten, waarbij de hoeken toch donker blijven) en het flitsbereik maximaal is (de 'paparazzi-stand').

Net als de SB-900 is de SB-700 firmware-upgradeable via de camera. Verkoop start eind november, adviesprijs € 339,-. Levering inclusief foedraal en diffusiekap (à la OmniBounce).

Info: www.nikon.nl

L. Polder
| 15-09-2010
lifestyle