Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon PowerShot G12

Op basis van de specs van De G12 zou je zeggen: de G11 gaat high speed. Hoe groot zijn de verschillen?

Canon PowerShot G12

Net een G11 gekocht? Niet wakker liggen, want hij is vérgaand gelijk. Al zijn de belangrijkste vernieuwingen/verbeteringen beslist interessant. Canon past een nieuwe CCD toe, die een aantal high speed functies mogelijk maakt. Auto HDR bijvoorbeeld.

En er is een nieuwe nachtopnamefunctie met een relatief laag rusniveau. Met overigens 2,5 miljoen pixels; de hoogste ISO-waarde is daarbij 12.800 (de G11 ging tot 3200).

ISO-waarden zijn nu instelbaar tot op 1/3 stop. Belangrijk ook: de limiet van de automatische ISO-regeling mag je nu zelf kiezen.

Formaten

De autofocusfuncties werden aangevuld met focus tracking, waarmee een zich verplaatsend onderwerp scherp gehouden kan worden. Verder past Canon ook de nieuwe hybride beeldstabilisatie toe. Nieuw is verder de toevoeging van enkele creatieve filters, en een zelfontspannerfunctie in combinatie met gezichtsherkenning.

Echt leuk is de toevoeging van extra opnameformaten, waardoor je nu kunt kiezen uit 3:2, 4:3, 1:1, 16:9 en 4:5. Natuurlijk kun je altijd achteraf gaan croppen, maar het is absoluut prikkelend om af en toe een met ander formaat te gaan fotograferen.

De videoprestaties gingen ook omhoog: 720p HD 24 bps. Een nieuw instelwieltje aan de voorzijde geeft extra comfort en snelheid bij het uitvoeren van instellingen, bij handmatige belichtingsregeling bijvoorbeeld.

Leverbaar vanaf oktober, de adviesprijs is € 579,-.

Meer info: canon.nl.

Bestel de Canon Powershot G12

L. Polder
| 14-09-2010
Boeken algemeen