Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Hasselblad Masters 2010: primeur Woerdense Fotogalerie

Met het indrukwekkende werk van tien Hasselblad Masters 2010 haalt de Woerdense Fotogalerie In de Gewelven een wereldwijde primeur in huis. Vanaf 5 september zijn de foto’s voor het eerst te zien in de kelders van Kasteel Woerden.

De tien exposerende fotografen zijn afkomstig uit alle continenten en drongen door tot de jaarlijkse Masters of Photography Awards. Het werk van Hasselblad Masters staat wereldwijd bekend als de prestigieus, vernieuwend en kwalitatief het hoogst haalbare. In de rij van winnaars klinken de namen van zowel gevestigde fotografen als aanstormend talent.

foto: Claudio Napolitano

De fotografen zijn ingedeeld in categorieën maar fotografeerden met een gezamenlijk thema. Voor 2010 is het thema ‘passie’. Dit levert naast indringende portretten en betoverende landschappen ook veel vrije en innovatieve fotografie op. De foto’s zijn gemaakt met het nieuwste pronkjuweel van Hasselblad, de toonaangevende H4D.

Jaarlijks kan Hasselblad rekenen op duizenden inzendingen voor de wedstrijd. Uiteindelijk bereiken honderd fotografen de finale. Een internationale jury, met onder meer de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn, bepaalt uiteindelijk de winnaars. Alle inzenders worden streng beoordeeld creativiteit, compositie, concept en technische vaardigheden.

foto: Mark Holthusen
RoyalMoose

Alle winnaars mogen zich een jaar lang Hasselblad Master noemen en krijgen de beschikking over de apparatuur voor de vervaardiging van hun beelden.

Hasselblad Masters 2010
Fotogalerie ‘In de Gewelven’
Gevestigd in de gewelven van Grand Kasteel Woerden, Kasteel 3, 3441 BZ Woerden
www.fotogalerieindegewelven.nl

Ingezonden mededeling
| 06-09-2010
Boeken algemeen