Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon 8-15 mm fisheye zoom

Met de EF 8-15mm f/4L Fisheye USM koop je verschillende fisheyes ineen. Wat er precies mogelijk is hangt samen met het gebruikte sensorformaat.

Canon EF 8-15mm f/4L Fisheye USM

Traditioneel zijn er twee soorten fisheye-objectieven: de circulaire fisheye met een rond beeld, beeldhoek 180 graden rondom, en de beeldvullende fisheye, die alleen over de beelddiagonaal een beeldhoek van 180 haalt.

Canons EF 8-15mm f/4L Fisheye USM verenigt beide principes, maar daar profiteer je alleen volop van met een fullframecamera. Dan kun je kiezen tussen formaatvullend (15 mm stand) en circulair (8 mm stand).

Gebruik je een kleiner sensorformaat, APS-H (cropfactor 1,3) of APS-C (cropfactor 1,6), dan is volledig circulair niet haalbaar. De goede standen voor beeldvullend (180 graden over de diagonaal) zijn gemarkeerd ( H en C) en vergrendelbaar.

Slim van Canon: ze hebben minder fisheyes in het assortiment nodig om iedereen te kunnen bedienen en maakt het makkelijk voor fotografen, omdat je meer keuzemogelijkheden hebt. Dit objectief vervangt de huidige EF 15mm f/2.8 fisheye.

De nieuwe fisheye is afgedicht tegen stof en vocht en heeft vuilwerende coatings.

Info: www.canon.nl.

L. Polder
| 26-08-2010
lifestyle