Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon Eos 60D volgt 50D op

18 Miljoen pixels, een kantel- en draaibaar lcd-scherm en ingebouwde draadloze ddl-flitssturing: met de Eos 50D zet Canon opnieuw een krachtige speler in de hogere middenklasse neer.

Canon Eos 60D

Hij is compacter dan z'n voorganger, en van het lichtmetalen huis zag Canon af: de 60D heeft een kunststof behuizing. Gezien de doelgroep – veeleisende amateurs - en het de 7D op de achterhand een begrijpelijke keuze.

Canon nam het gehele bedieningsconcept nog eens onder de loep en komt met een multi-programmawiel waarin de functies van Quick Control Dial, Multi-controller en SET knop zijn samengevoegd. Dit wiel is ook vergrendelbaar.

De stap van 15 naar 18 miljoen pixels is logisch, denk aan de 550D en de 7D. Het ISO-bereik loopt standaard tot 6400, maar is uitbreidbaar naar 12800. De topsnelheid ligt op 5,3 beelden per seconde en de forse geheugenbuffer laat 58 JPEG's achtereen toe.

Draadloos DDL-flitsen

De 63 velds Intelligent Focus Colour Luminance (iFCL) meetsensor (al bekend van de 7D) geeft zeer exacte meetresultaten voor belichting en witbalans, waarbij integratie met het AF-systeem een belangrijke rol speelt. Net als in de Eos 7D is bij de Eos 60D draadloze DDL-flitssturing met de ingebouwde flitser mogelijk.

Bij de andere Eos reflexen is daarvoor een geschikte flitser of een draadloze commander nodig. Goed dat Canon dit doorvoert, want ten opzichte van andere merken was er op dit punt een achterstand. Dat geldt ook voor het fenomeen creatieve filters.

De 60D heeft ze voor zwart-wit korreleffect, softfocus, speelgoedcamera en miniatuureffect. Wellicht niet iets waar de gemiddelde gebruiker om zit te springen, overigens. De RAW-conversie in de camera zal door de doelgroep vast veel hoger worden gewaardeerd.

Klapscherm

Een waardevolle toevoeging is het 3 inch klapscherm, dat je bij live view uitnodigt allerhande standpunten te verkennen. Het is helder en met ruim, en met 1 miljoen beeldpunten ook zeer gedetailleerd. Het is plezierig dat je hierbij niet tot beeldverhouding 3:2 beperkt bent, maar ook kunt kiezen uit 4:3, 16:9 en 1:1.

Filmen doet de Eos 60D met full HD 1920x1080p resolutie, met keuze uit snelheden van 24, 25 en 30 bps. Een aansluiting voor een externe microfoon is aanwezig.

De Eos 60D is vanaf oktober leverbaar.

Meer info www.canon.nl

Lees ook de Canon EOS 60D Review

L. Polder
| 26-08-2010
lifestyle