Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Uitbreiding 500-lijn: Sony A580 en A560

Een nieuwe Exmor CMOS sensor, een nieuwe autofocusmodule en HD-filmen, reden genoeg voor twee nieuwe reflexen in Sony's 500-lijn.

De nieuwe Exmor CMOS-sensors zijn geschikt voor full HD filmen en bieden ook ander speciale functies die van een snelle sensor profiteren, zoals Auto HDR (nog verder verfijnd ten opzichte van de A500 en A550), sweep panorama (opname met een enkele zwaaibeweging), en 'multi frame noise reduction'.

Bij die laatste functie, speciaal bedoeld voor lage lichtniveaus, wordt uit een burst van 6 opnamen een ruisarme opname samengesteld; de effectieve ISO-waarde voor deze techniek is 25600 ISO.

Sony Alpha 580
Nieuw AF-module

Sony past in de twee camera's een nieuwe autofocusmodule toe, met 15 normale sensorveldjes en drie kruissensors. Die is beter in staat bewegende onderwerpen te volgende dan z'n voorganger. Net als bij andere live view Sony reflexen blijft dit AF-systeem bij live view gewoon actief.

Bij gebruik van live view stellen Sony's veel sneller scherp dan camera's van andere merken, en met deze sensor wordt de lat opnieuw hoger gelegd. Sony past voor live view een speciale live view beeldsensor in de zoeker toe. Die geeft echter geen honderd procent beelddekking. Wil je die wel, dan is ook conventionele live view inschakelbaar (maar dan heb je wel de tragere contrastautofocus).

16 MP

Beide camera's halen een continu snelheid van 7 bps, bij scherpstelling op het eerste beeldje van de serie. Bij continu scherpstelling is 5 bps haalbaar. De Sony A580 heeft een 16 miljoen pixels beeldsensor en zal per september leverbaar zijn. De A560 (14 miljoen pixels), is begin vanaf 2011 te koop.

L. Polder
| 24-08-2010
lifestyle