Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon PowerShot S95 volgt S90 op

Sommigen dachten dat Canon gék was geworden: de S90 uit productie genomen, hoe halen ze het in hun hoofd? De reden is nu duidelijk: de PowerShot S95.

In grote lijnen is het dezelfde kwaliteitscompact gebleven. Met in het hart die uitstekende 2,0 3,4x groothoekzoomlens (28-106 mm). En met als beeldsensor die 10 MP chip die ook in de Powershot G11 zit.

Het ISO-bereik gaat tot 3200, maar in de Low Light stand gaat de resolutie terug naar 2,5 megapixels en loopt het ISO-bereik van 320 naar 12.800. In deze stand kan de opnamesnelheid omhoog naar 3,9 bps.

HDR

De instelring rond het objectief bleef, maar z'n bediening werd verbeterd (onder meer duidelijker inklikkend). Aan deze ring kun je diverse instellingen koppelen, zoals ISO, belichtingscorrectie en handmatige scherpstelling.

Welke functie je ermee regelt is snel en eenvoudig te veranderen. Ook het draaiwiel achterop de camera kan een eigen functie toegekend krijgen. De autofocus werd met een tracking functie uitgebreid.

De toevoeging van een HDR-functie is eveneens iets dat de beoogde doelgroep zal aanspreken, net als de keuze uit veel breedte/hoogteverhoudingen: 3:2, 4:3, 1:1, 16:9 en 4:5. De filmfunctie werd opgevijzeld tot HD-niveau (720p, 24 bps, stereogeluid).

Nieuw is ook de Eye-Fi functionaliteit voor de Eye-Fi SD-kaartjes met WiFi-overdracht. De nieuwe hybride beeldstabilisatie is extra effectief, onder meer door bij close-ups ook zijwaartse verdraaiingen te compenseren.

De PowerShot S95 heeft een adviesprijs van € 459,- en is per september leverbaar.

Info: www.canon.nl.

L. Polder
| 20-08-2010
Boeken algemeen