Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Fotowedstrijd Focus op SAIL2010

Onder de titel Focus op SAIL2010 organiseren het Nederlands Fotomuseum en ABN AMRO een fotowedstrijd tijdens de achtste editie van SAIL. Amateurs en professionals worden van harte uitgenodigd mee te doen. SAIL2010 vindt plaats in de Amsterdamse IJhaven van donderdag 19 tot en met maandag 23 augustus.

foto: © Gaastra
SAIL Training Internati

De drie thema’s van de fotowedstrijd zijn schepen, water en mensen. Een vakkundige jury beoordeelt de foto’s op lichtval, compositie en originaliteit. Per persoon kunnen maximaal drie foto’s worden ingestuurd.

Deze kunnen worden opgeladen van donderdag 19 tot maandag 30 augustus 2010. De makers van de twintig beste foto’s vallen in de prijzen. De eerste prijs is een workshop fotografie voor twee personen.

Al in 1720 is ABN AMRO –en haar rechtsvoorgangers- begonnen met het financieren van grondstoffen, die destijds massaal werden verscheept door de VOC.

Het vergroten en verspreiden van de kennis van fotografie in Nederland is de belangrijkste doelstelling van het Nederlands Fotomuseum. Het museum is gehuisvest aan de zuidoever van de Nieuwe Maas -beter bekend als de Kop van Zuid-, een plek waarmee de Nederlandse scheepvaart onlosmakelijk verbonden is.

Redactie
| 15-08-2010
lifestyle