Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Jumpfoto's à la Philippe Halsman: Samsung ST600 en ST100

Samsung ST100

De wereldberoemde foto van Salvador Dali met de vliegende katten, een blije Marilyn Monroe hoog in de lucht, de Duke en Duchess of Windsor keurig met de voetjes van de vloer: het zijn overbekende foto's uit de 'jump'-collectie van Life-fotograaf Philippe Halsman(1906-1979). Mocht je zelf aan de slag willen: Samsung brengt nu twee compacts met een speciale jump-instelling.

Ooit kocht ik de heruitgave (1986) van Philippe Halsman's Jump Book (eerste uitgave 1959). 178 Foto's van celebrities die op verzoek van de fotograaf een luchtsprong maken. Nog steeds een verrukkelijke fotocollectie, waarin je kunt zien dat iemands sprongtechniek z'n persoonlijkheid weerspiegelt.

Vrolijke en bevrijde sprongen, boze en verkrampte sprongen, stijve sprongen, wilde sprongen.

Na inzage in het boek waren familieleden en vrienden nooit moeilijk over te halen en ik heb nu een privécollectie jumpfoto's. Zelfs m'n oude grootmoeder van ver in de tachtig wilde per se meedoen. Haar sprong vergde scherpe timing: ze kwam slechts 10 cm van de grond.

Tweede LCD

De Samsung ST100 en ST600 zijn kleine, platte compacts met, zoals meer camera's van dit merk, een extra lcd-scherm aan de voorkant. Leuk voor zelfportretten, maar Samsung bedacht er meer functies voor, zoals een afteller voor zelfontspanneropnamen en een filmpje met een clowntje dat kindertjes in verrukking naar de camera doet opkijken.

De nieuwe jumpfunctie zorgt ervoor dat je op het juiste moment springt (vooral handig bij groepsspongen, extra leuk!). De camera's maken snel drie foto's achtereen, zodat je later de best gelukte kunt uitzoeken.

Google maar even op 'Philippe Halsman jump' en zie inspirerende voorbeelden.

Meer info op www.samsung.com.

Tip: trek je benen in, dan lijkt je sprong veel hoger!

L. Polder
| 12-08-2010
lifestyle