Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Nazomeren met foto's van Willem van de Poll

Vanaf 29 juli is in De Verdieping van Nederland de tentoonstelling Nazomeren te zien. Fotos van fotograaf Willem van de Poll geven een prachtig beeld van strandvertier uit de jaren 30.

De reclameaffiches, reisgidsen voor (Duitse) toeristen uit 1884 en diverse zomers getinte boeken, zoals Een zomerzotheid van Cissy van Marxveldt, laten u nog even genieten van de nazomer.

foto: Willem van de Poll

Behalve deze zonnige stukken zijn ook unieke objecten te zien als een prachtig geïllustreerd dagboek van Mrs Earle uit 1903 en het wervingverdrag voor Italiaanse gastarbeiders, dat precies 50 jaar geleden is ondertekend.

De Verdieping van Nederland - de tentoonstelling van de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief - toont 1000 jaar Nederlandse geschiedenis, cultuur en samenleving aan de hand van topstukken uit beide instellingen.

De Verdieping van Nederland bevindt zich in het verbindingsgebied tussen de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief, vlak naast Den Haag CS en is zeven dagen per week gratis toegankelijk.

Ingezonden mededeling
| 28-07-2010
lifestyle