Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaars Student Competition SWPA 2010

Victoria Ines Dobaño en Rodrigo Terren Toro van de School voor Fotografie in Argentinië zijn vandaag 27 juli uitgeroepen tot de winnaars van de Student Focus Competition voor de Sony World Photography Awards 2010.

Van de 120 fotografieopleidingen die meededen in de race werden 12 studenten afkomstig van zes verschillende opleidingen genomineerd om mee te doen aan het laatste gedeelte van de wedstrijd.

foto: © Victoria Ines Dobaño and Rodrigo Terren Toro, courtesy of Sony World Photography Awards 2010

De studenten moesten een serie foto's maken die pasten in het thema Power. De twaalf studenten kregen twee weken om deze opdracht uit te voeren binnen hun eigen woongebied.

De twaalf winnende studenten en de opleiding waar de finale winnaars vandaan komen ontvangen een gecombineerde prijs van 45.000 euro aan digitale SLR camera's van Sony.

Victoria Ines Dobaño en Rodrigo Terren Toro’s winnende beelden, getiteld Villa Epecuen, laten de overweldigende kracht van water zien. Villa Epecuen in Argentinië trok jarenlang toeristen aan die geloofden dat het zoute meer daar helende krachten bezat. Het was een heilige plek voor de oorspronkelijke bewoners van Argentinië.

foto: © Victoria Ines Dobaño and Rodrigo Terren Toro, courtesy of Sony World Photography Awards 2010

In 1985 is Villa Epecuen bijna compleet ondergelopen toen het meer overstroomde. De nasleep van de ramp onthuld de enorme verwoestende kracht van water.

Student Focus 2010 jury, Sue Steward, licht toe:
"De keuze voor het thema Power leverde een uitzonderlijke variëteit aan foto's op, mogelijk door de abstractheid van het woord. De winnende foto's laten de schoonheid zien van het schrille verlaten en vernietigde landschap, een chaos van omgevallen bakstenen, donkere bomen zonder takken, en gedeeltelijk gesloopte gebouwen waar men ooit in woonde.”

foto: © Victoria Ines Dobaño and Rodrigo Terren Toro, courtesy of Sony World Photography Awards 2010

De jury van de competitie bestond uit: Adrian Evans – directeur van Panos pictures agency, Adrian Boot – muziekfotograaf en mede-oprichter van www.urbanimage.tv, Jonathon Torgovnik – documentair fotograaf en mede-oprichter van NGO, Foundation Rwanda, Idris Khan – artiest en Sue Steward – criticus, schrijver, radiomaker, foto-editor en journalist.

De Student Focus competition 2011 is nu geopend. Meer informatie op www.worldphoto.org/student-focus.

Gertrude Boers
| 27-07-2010
lifestyle