Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

WNF zoekt jonge natuurfotografen

De WNF-Rangerclub en WNF-LifeGuard, de kinder- en jeugdclubs van het Wereld Natuur Fonds, organiseren dit najaar in samenwerking met het Museon in Den Haag de tiende editie van de WNF-Photo Award. Natuurfotografen van 6 tot en met 18 jaar worden opgeroepen om voor 10 september a.s. hun mooiste natuurfoto in te sturen.

De veertig beste inzendingen worden tentoongesteld in het Museon, waar de vakjury op 28 november a.s. de winnende foto bekend zal maken.

De WNF-Photo Award 2010 is de 10e editie van de jaarlijkse fotowedstrijd voor jeugdige natuurfotografen tot en met 18 jaar. De organisatie kan zich verheugen op grote interesse van de deelnemers, in 2009 kwamen er ruim 4.000 inzendingen binnen.

foto: Mandy Daniëls, winnaar WNF-Photo Award 2009
Winnende foto WNF-Photo Award 2009

Ook dit jaar hoopt de WNF-Photo Award weer vele bijzondere, ontroerende en mooie natuurfoto’s van wilde dieren te ontvangen. Of het nu gaat om een foto van een kikker uit de tuin of een foto van een leeuw uit Afrika of de dierentuin; alle inzendingen van wilde dieren zijn welkom.

Deelnemers kunnen hun inzending uploaden via www.rangerclub.nl/photoaward of www.lifeguard.wnf.nl. Na het uploaden kunnen zij de foto als e-card naar familie en vrienden sturen.

Uit alle inzendingen nomineert de jury de veertig mooiste natuurfoto’s. Van 28 november 2010 tot en met begin maart 2011 worden deze foto’s geëxposeerd in het Museon.

Tweede prijs WNF-Photo Award 2009

Tijdens het openingsprogramma van de expositie maakt de vakjury de winnaar van de WNF-Photo Award 2010 bekend en mag deze de expositie openen. De jury bestaat dit jaar uit:
• Mandy Daniëls, winnaar WNF-Photo Award 2009
• Koert-Jan de Bruijn, presentator Expeditie Rangers!
• Maarten Okkersen, Museon
• Martin Trampe, Canon Nederland
• juryvoorzitter Willem Kolvoort, professioneel natuurfotograaf

De jury kiest de top drie beste foto’s. Medio oktober worden de veertig genomineerde foto’s op de websites van WNF-Rangerclub en WNF-LifeGuard geplaatst en kunnen bezoekers de mooiste foto voor de publieksprijs nomineren. Deze winnaar wordt tevens op 28 november bekend gemaakt.

Canon wil graag samen met het WNF het belang van natuurbehoud onder de aandacht brengen. En hoe kan dat nu beter dan door middel van foto’s de schoonheid van de natuur te laten zien?

Daarom sponsort Canon de WNF-Photo Award 2010 en stelt de hoofdprijs beschikbaar, de stijlvolle Canon IXUS 130 digitale compactcamera en een fotoprinter. De vier winnaars krijgen van Canon ook een fotoworkshop van een topfotograaf.

Wedstrijdvoorwaarden WNF-Photo Award 2010:
• De ingezonden foto moet door de deelnemer zelf gemaakt zijn
• De deelnemer is tijdens de wedstrijd tussen 6 en 18 jaar oud, lidmaatschap WNF is niet vereist
• Op de foto is een wild dier te zien, huisdieren zijn niet toegestaan
• De foto moet minimaal 1,4 Mb groot zijn
• Deelnemers mogen meerdere foto’s insturen

Voor meer informatie over WNF-Photo Award 2010, www.rangerclub.nl/photoaward en www.lifeguard.wnf.nl.

Ingezonden mededeling
| 26-07-2010
Boeken algemeen