Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Eerste Nikon D3S foto’s gemaakt door NASA astronauten

Zoals eerder bericht heeft ruimtevaartorganisatie NASA (National Aeronautics and Space Administration) eind 2009 diverse Nikon D3S camera’s en AF-S NIKKOR 14-24 f/2.8G ED aangeschaft, als aanvulling op het bestaande arsenaal Nikon apparatuur dat in het International Space Station (ISS) gebruikt wordt.

De D3S camera’s en objectieven zijn door de Space Shuttle Discovery (gelanceerd op 5 april 2010), afgeleverd bij het ISS. Vandaag kan Nikon voor het eerst foto’s laten zien die NASA astronauten hebben gemaakt met deze en andere Nikon apparatuur.

foto: NASA
Afbeelding van het zicht van de astronauten tijdens werk aan het ISS tijdens de STS-131 ruimtewandeling

Op 30 juni 2010 bracht de bemanning van Space Shuttle missie STS-131/19A, bestaande uit astronaute Naoko Yamazaki (Japan Aerospace Exploration Agency) en zes NASA astronauten, waaronder commandant Alan Poindexter, een bezoek aan Nikon Corporation in Tokyo, Japan.

Het belangrijkste doel van dit bezoek was het uitwisselen van ideeën en meningen rondom de D3S en de objectieven die in het International Space Station gebruikt worden. Vooral de betrouwbaarheid en de degelijkheid worden door de astronauten erg gewaardeerd.

foto: NASA
Afbeelding van het ISS, de Space Shuttle en de aarde gemaakt van het ISS

“De STS-131/19A missie was zeer succesvol. Betrouwbaarheid en degelijkheid zijn van cruciaal belang in de ruimte, apparatuur kan simpelweg niet vervangen worden bij een defect.”, aldus NASA commandant Alan Poindexter. Collega astronaute Naoko Yamazaki zegt: “Ik hoop dat de foto’s van de aarde, gemaakt vanuit het ISS, kinderen zal motiveren na te denken over de toestand van onze aarde en de natuur.”

Uiteraard is Nikon zeer trots op het gebruik van hun apparatuur binnen de ruimtevaart: “Ik ben ontzettend trots dat NASA sinds de Apollo 15 missie in 1971 consistent gebruikmaakt van Nikon apparatuur. We zullen de verdergaande ontdekking van de ruimte blijven steunen door ook in de toekomst zeer betrouwbare producten te ontwikkelen.”, aldus Makoto Kimura, Nikon Corporation President.

Ingezonden mededeling
| 12-07-2010
Boeken algemeen