Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Berlijnse naakten

De Berlijnse fotogalerie Camera Work presenteert een overzichtsexpositie met als thema (vrouwelijk) naakt. De collectie toont prachtige werken van meer dan veertig fotografen, onder wie Helmut Newton, Man Ray, Andre Kertesz en Edward Weston, maar ook nooit eerder tentoongestelde foto’s van Blaise Reuterswärd, Nadav Kander en Ralph Mecke.

De caleidoscopische exhibitie strekt zich uit van klassieke, bijna sculpturale studio-ensceneringen, zoals in de werken van Horst P. Horst, Frantisek Drtikol en Koppitz Rudolf, via de erotische en provocerende foto's van Helmut Newton en Bettina Rheims tot documentaire foto’s die de onlangs overleden Amerikaanse meesterfotograaf Larry Sultan van het dagelijkse leven op de pornoset maakte.

linksboven: Helmut_Newton -Big Nude III Henrietta - Paris 1980, rechtsboven: Horst P. Horst - Odalisque - New York 1943, onder: Edward Weston - Nude - 1936.

Ook voorbij komen de bijna abstracte, extreme close-ups van Ralph Gibson, sensuele naaktkunst van Manuel Álvarez Bravo en poëtische, in blauw licht gedrenkte perspectieven van Kenro Izu.

Bijzonder aandacht is er voor het werk van Lucien Clergue, een van ’s werelds meest vooraanstaande naaktfotografen. De Franse fotograaf boeit de kijker met zijn beelden van naakte vrouwenlichamen die lijken te worden gestreeld door schaduwpartijen.

Het overzicht, tot 28 augustus te bezichtigen, is hoofdzakelijk samengesteld uit foto’s uit de collectie van Camera Work.

Link: www.camerawork.de.

Cees Visser
| 07-07-2010
lifestyle