Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Tokina 16-28mm f2.8 FX Pro fullframe groothoekzoom

Tokina 16-28mm f2.8 FX Pro

Tokina gaat dit najaar een erg interessante groothoekzoom op de markt brengen; 16-28 mm, lichtsterkte vast f/2,8. Veelbelovend!

Fullframe is vaak ook fullprice, en dat komt ambitieuze vrijetijdsfotografen en startende professionals wel eens minder goed van pas. Mooi dus dat Tokina met een lichtsterke groothoekzoom voor fullframe komt, want bij Tokina krijg je de laatste jaren veel kwaliteit voor je geld.

Dan zou deze Tokina 16-28mm f2.8 FX Pro dus een betaalbaar alternatief moeten vormen voor min of meer vergelijkbare optieken van de cameramerken.

Maar als je de in Japan voorgestelde prijs omrekent kom je boven de duizend euro uit, jammer! Het verschil met wat Nikon en Canon (voor deze twee merken wordt het objectief gemaakt) hier te bieden heeft is dan te klein. We wachten met spanning af tot de Nederlandse prijs bekend wordt.

Het bijna 1 kilo wegende objectief heeft een asferische frontlens, die onder meer bijdraagt tot een bijzonder lage vertekening, aldus Tokina. Asferische technieken waren tot dusverre voorbehouden aan kleinere, inwendige lenzen binnen het optische stelsel.

Info: www.tokinalens.com.

L. Polder
| 06-07-2010
Boeken algemeen