Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Impossible expositie in Arles

foto: © The Impossible Project, Christoph Morlinghaus

Voor wie deze week nog op reis gaat naar Frankrijk is het de moeite waard een bezoek te brengen aan Arles, alwaar de Impossible expositie plaastvindt. Tot 13 juli is deze expositie te bezichtigen tijdens het beroemde jaarlijkse Rencontres d'Arles Photography Festival.

De expositie is in het leven geroepen door Valerie Hersleven, die fotografen toont die met het directklaarmateriaal van Impossible gewerkt hebben. (The Impossible Project ontwikkelt en produceert nieuwe analoge directklaarfilmpjes voor traditionele Polaroid camera's in een voormalige Polaroid fabriek in Enschede.)

Het hoogtepunt van de expositie zijn experimentele foto's genomen op beta color film materiaal van de eerste pre-productie test runs.

Het binnenkort verwachte kleurenfilmmateriaal is hiermee voor het eerst in de wereld te zien, terwijl ze in Enschede nog steeds aan het finetunen zijn en alle details afronden.

Zoals het er nu naar uitziet zal het een gevoelig, experimenteel en charmant kleurenfilmmateriaal worden met een uniek kleurkarakter.

foto: © The Impossible Project, Louis Gaillard

Impossible Exhibition, 5 – 13 Juli, Bar de la Roquette, 36, rue de la Roquette, Arles.

Featured artists: Coco Amardeil, Mathieu Bernard-Reymond, Julia Fullerton-Batten, Louis Gaillard, Peter Granser, Frédéric Guelaff, Laurent Humbert, Christoph Morlinghaus, Hervé Plumet, Estelle Rancurel, Michael Schnabel, Bjorn Tagemose and Jan Van Endert.

De eerste directklaarkleurenfilm van Impossible wordt op 29 juli officieel gelanceerd en gepresenteerd.

Meer info: www.impossiblexhibition.com.

Redactie
| 05-07-2010
lifestyle