Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Foto's van Michael Jackson ter veiling

foto: Arno Bani
Michael Jackson

Het Parijse veilinghuis Pierre Bergé zegt dat het plannen heeft twaalf nooit eerdere gepubliceerde portretten van Michael Jackson onder de hamer te brengen. De foto’s zijn in juli 1999 gemaakt door de Franse (mode)fotograaf/regisseur Arno Bani.

Het dozijn beelden is op verzoek van Jackson zelf gemaakt, nadat hij in Sunday Times Magazine werk van Arno Bani had gezien. Eén van de foto’s, getiteld Michael Jackson's Blue Eye, toont de popartiest met een droevige uitdrukking en een blauwe ring rond zijn oog.

De King of Pop, die precies een jaar geleden aan de gevolgen van een hartstilstand stierf, wilde met de beelden van de toen 23-jarige fotograaf zijn album Invincible (2001) illustreren. Dat plan ketste af omdat de platenmaatschappij de voorkeur gaf aan andere beelden.

Volgens veilingmeester Frederic Chambre vindt de vendu in december van dit jaar plaats en zullen de biedingen naar verwachting starten bij 1.000 euro per portret.

Overigens is de talentvolle Arno Bani ook bekend voor zijn werk voor merken als Lacroix, Givenchy en Cartier en artiesten als David Guetta, Bob Sinclair en het Franse elektronicaduo Air.

Meer info: arnobani.fr en pba-auctions.com

Cees Visser
| 24-06-2010
Boeken algemeen