Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Unieke Life-foto’s te koop

Gandhi, Woodstock, Pablo Picasso, Marilyn Monroe, JFK, Nagasaki en Babe Ruth. Een greep uit een reeks van iconische foto’s, die ooit in Life Magazine verscheen. Bijna tweehonderd van die beelden, gemaakt door ’s werelds beste fotografen, zijn nu via Lelands.com te koop aangeboden en te bekijken tot de veilingsluitingsdatum op 9 juli.

Vanaf 1936 tot het einde van de twintigste eeuw reisden fotografen van het Amerikaanse tijdschrift Life Magazine de globe rond om elk aspect van de menselijke soort vast te leggen. Precies 172 foto’s – onder andere van legendarische fotografen Alfred Eisenstadt, Margaret Bourke-White, Bill Eppridge en Larry Burrows - die tijdens die eindeloze expeditie door de geschiedenis zijn gemaakt, worden nu in samenwerking met Lelands.com ter veiling aangeboden.

Humprey Bogart 750 dollar, Franklin Roosevelt 200 dollar, Ella Fitzgerald 350 dollar, Marilyn Monroe 350 dollar

De foto’s zijn origineel en de prijzen ervan beginnen bij honderd dollar en lopen op naar de 750 dollar.

Wie geïnteresseerd is, registreert zich op de website en plaatst voor 09.00 uur op 9 juli zijn initiële bod. De veiling gaat door totdat er gedurende tien minuten geen biedingen meer zijn gedaan.

De voorzitter van Lelands.com, Joshua Leland Evans, is al in zijn nopjes: “Dit is de fotografische equivalent van de opening van het graf van Toetanchamon. We zijn vereerd dat wij voor dit project verkozen zijn – en knijpen onszelf omdat we betrokken zijn bij deze historische gebeurtenis.”

Foto’s zijn te bekijken op Lelands.com.

Cees Visser
| 17-06-2010
lifestyle