Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Ook Russen breiden gebruik Nikon apparatuur in de ‘ruimte’ uit

S.P. Korolev Rocket and Space Corporation Energia heeft namens the Russian Federal Space Agency een order geplaatst van één Nikon D3S, twee D3X camera’s, vier professionele objectieven, software en diverse accessoires.

De Nikon apparatuur zal op 16 juni 2010 met de Soyuz TMA-19 naar het International Space Station (ISS) worden getransporteerd en worden gebruikt in het Russische gedeelte van het ISS.

In navolging van NASA, die eind vorig jaar elf D3S camera’s en zeven AF-S NIKKOR 14-24 f/2.8G ED objectieven bij Nikon afnam, heeft ook het Russische ruimtevaartkamp nieuwe Nikon apparatuur aangeschaft voor het gebruik in het ISS. Nikon levert de camera’s en objectieven zonder speciale modificaties, deze zijn dus gelijk aan de producten die voor de ‘gewone’ consument beschikbaar zijn.

AF-S NIKKOR 600mm f/4G ED VR

De D3S en D3X camera’s, de verschillende objectieven en diversie accessoires als flitsers en teleconverters, vormen een uitbreiding op het huidige arsenaal van Nikon apparatuur die momenteel al in het Russische gedeelte van het ISS worden gebruikt; zoals een Nikon F5 film-SLR, een D2X DSLR en diverse objectieven.

Nikolay Cherlenyak, director of operations of Energia’s ISS programma, zegt het volgende over de aanschaf: “De integratie van Nikon apparatuur in ruimteonderzoek kent een lange historie en dateert uit de tijd dat er onderzoek werd gedaan naar het draaien van de aarde en andere planeten.

Het was toen dat de eerste Nikon film camera’s en NIKKOR objectieven, gekenmerkt door hun precisie en betrouwbaarheid, de ruimte in werden gestuurd. De apparatuur is in de loop der jaren regelmatig aangevuld met nieuwe verbeterde Nikon producten en met de D3S en D3X zal de kwaliteit van ruimtefotografie tot een ongeëvenaarde hoogte stijgen.”

Producten die 16 juni richting het ISS vertrekken:

- D3X
- D3S
- AF-S NIKKOR 400mm f/2.8G ED VR
- AF-S NIKKOR 600mm f/4G ED VR
- SB-900
- AF-S Teleconverter TC-20E III
- AF-S Teleconverter TC-17E II
- AF-S Teleconverter TC-14E II
- Capture NX2
- Camera Control Pro 2

Lees ook het bericht Nikon D3s in de ruimte

Ingezonden mededeling
| 15-06-2010
Boeken algemeen