Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Carl Zeiss Distagon 2,8/25 nu in ZF2-uitvoering

Carl Zeiss is bezig z'n objectieven te upgraden, zodat ze met de camera-elektronica communiceren. De Distagon 2,8/25 mm fullframe groothoek is nu onder handen genomen.

De Carl Zeiss objectieven worden gekozen om hun kwaliteit en hun beeldvoordracht. Ze hebben geen autofocus, en vaak wordt dat gezien als het offer dat je aan de pluspunten moet brengen. Toepassingen van autofocus zou betekenen dat je optische constructies overhoop moet halen, en dat is nu juist niet de bedoeling.

Bij de groothoeken kun je het ontbreken van AF en daardoor de toepassing van een perfect lopend manual scherpstelmechanisme ook als een voordeel zien!

Door de goed bruikbare scherptediepteschaal heb je vaak geen autofocus nodig. Je kiest voor een globaal afstandbereik, waarbinnen de scherptediepte ervoor zorgt dat alles scherp wordt. Een hyperfocaalinstelling, waarbij alles van vlak voor de camera tot oneindig scherp wordt, is bijvoorbeeld makkelijk te bereiken.

De relatief lichte en compacte Distagon 2,8/25 is nu voorzien van een chip en elektrische contacten, waardoor hij volledig met de Nikon camera's communiceert.

Meer info op www.zeiss.com/photo.

L. Polder
| 09-06-2010
lifestyle