Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Prijswinnaars fotowedstrijd 04 Fotografie.nl

Dutch Dreams

Deze week zijn de winnaars bekend gemaakt van de Fotografie.nl-fotowedstrijd Dutch Dreams. Amateurs en professionals werden uitgenodigd om met het thema Dutch Dreams aan de slag te gaan. De eerste prijs, een Olympus Pen E-P1, is gewonnen door Judith Willemse - de Groot uit Maasland.

foto: Judith Willemse - de Groot
Eerste prijs: Dream Away

Via een niet al te strenge voorselectie werden de foto's op de website van Fotografie.nl geplaatst. Uit de ruim 1200 inzendingen koos de vakjury 24 foto's die anoniem vertoond werden, waarna het lezerspubliek van Fotografie.nl online kon stemmen op de drie favoriete foto's van hun keuze.

De 24 genomineerde inzendingen werden geselecteerd door een professionele jury en werden beoordeeld op hun originaliteit bij de verbeelding van Dutch Dreams. Daarnaast werd gekeken naar technische kwaliteit.

foto: Jos Loeffen
Tweede prijs: Watersport bij de Hoogovens

De jury bestond uit medewerkers van Fotografie.nl: Alex de Smit, fotograaf en hoofdredacteur van Fotografie.nl, Cees Visser, redacteur van Fotografie.nl en Lars Polder, redacteur van Fotografie.nl, schrijver en expert op het gebied van fototechniek.

Alex de Smit: "Onder de inzendingen waren veel water en luchtplaatjes, zoals dat past bij Nederland. We wensen de winnaars veel plezier met hun prijzen."

De winnaars

De bezoekers van Fotografie.nl stemden als volgt:
1e prijs (Olympus Pen E-P1 dubbellenskit ter waarde van € 999,-): Judith Willemse - de Groot
2e prijs (Redged TSC 424 reisstatief met RNB-1 balhoofd ter waarde van € 388,-): Jos Loeffen
3e prijs (HP Photosmart A646 fotoprinter ter waarde van € 149,-): Nanouk el Gamal - Wijchers

De publieksjury verkoos tot nummer één de foto van Judith Willemse - de Groot (1978) uit Maasland, getiteld Dream Away.

"Liggend op mijn rug in het gras, droom ik weg...weg van de eeuwige was en strijk...weg van die Hollandse luchten...weg!"

foto: Nanouk el Gamal - Wijchers
Derde prijs: Moddergat

De tweede prijs is voor Jos Loeffen (1940) uit Oosterbeek met Watersport bij de Hoogovens. "De donkere lucht met dreigende rook en vlammen van het affakkelen: wat een tegenstelling met de watersporters. Het overviel mij als een apocalyptisch gebeuren!"

De derde prijs gaat naar Nanouk el Gamal - Wijchers (1964) uit Den Haag voor de foto Moddergat.

Redactie
| 12-06-2010
lifestyle