Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Nederlandse fotograaf wint World Portraits

foto: Mirjam Letsch

De jury van de internationale World Portraits fotowedstrijd heeft unaniem de Nederlandse fotograaf Mirjam Letsch als winnaar uitgeroepen van de in samenwerking met Hollandse Hoogte uitgeschreven wedstrijd voor fotografen met een origineel idee voor een 'eerlijke' fotoproductie van wereldformaat.

Deelnemers dienden daarvoor een portfolio en uitgewerkt plan in. De jury bestond uit Hollandse Hoogte directeur Louis Zaal (‘het plan is gedurfd’), NOS nieuwslezer en fotograaf Sacha de Boer (‘origineel en ook interessant vanuit commercieel oogpunt’), Margriet-hoofdredacteur Leontine van de Bos en programmamaakster en onderneemster Floortje Dessing (‘effectief’).

Mirjam Letsch zal haar productie in India maken, op twee locaties waar zij al veel langer komt en werkt, zowel als fotograaf als voor Stichting Duniya (www.duniya.org) waar zij al 15 jaar als vrijwilligster voor werkt.

Dit laatste garandeert dat de ‘modellen’ bij verkoop van het beeld ook vindbaar zijn, een voorwaarde omdat zij bij verkoop van de foto’s via het World Portraits archief ondergebracht bij Hollandse Hoogte, 20 % van de verkoopprijs zullen ontvangen.

Mirjam Letsch: “Ik ga onder de armsten fotograferen, maar richt me bij deze productie niet in eerste instantie op de vaak schrijnende situaties waarin deze mensen leven. Dat doe ik op andere momenten wel degelijk, maar deze fotoreis zal ik me concentreren op kleur, waarbij ik de commerciële kant goed in de gaten zal houden: als het beeld verkoopt, profiteert deze groep immers.

Ik overweeg met de ‘modellen’ een spaargroep op te zetten. Binnen ons project hebben we daar al ervaring mee. Zo kunnen meer mensen dan alleen de ‘modellen’ profiteren bij verkoop. Alle personen die straks geportretteerd worden, zijn op een of andere manier verbonden met ons project, dat al sinds 1996 met succes loopt."

Lees hier meer over World Portraits op deze site.

Ingezonden mededeling
| 06-06-2010
Boeken algemeen