Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Nooit eerder vertoonde rockfoto's ter veiling

Bij het Londense veilinghuis Bonhams gaan vier fotoseries van U2, Led Zeppelin, The Beatles en The Rolling Stones onder de hamer. Op een enkele foto na, zijn de beelden nooit eerder te zien geweest.

Maart 1978. De coverband The Hype meldt zich aan voor een talentenjacht in de Ierse stad Limerick. Net voordat de contest begint, besluiten de vier leden - Paul David ‘Bono’ Hewson, David Howell ‘The Edge’ Evans, Adam Clayton en Larry Mullen jr - de bandnaam te veranderen in U2. Ze winnen, ontvangen vijfhonderd pond en slepen een contract bij CBS in de wacht. De rest is geschiedenis.

U2

Dertien zwart-wit foto’s van dit cruciale keerpunt in de carrière van een van de grootste rockbands van dit moment worden woensdag 23 juni te koop aangeboden via veilinghuis Bonhams.

Een foto uit de serie is eerder gepubliceerd, de overige twaalf zijn nooit eerder vertoond. De beelden tonen de band achter de coulissen en tijdens het optreden in de Stella Ballroom. De serie wordt geschat op een bedrag van rond de € 15.000 en verkocht met het auteursrecht.

Behalve foto’s van U2 gaan ook drie andere verzamelingen onder de hamer, te weten zesenvijftig foto’s van de legendarische rockband Led Zeppelin uit 1973, een verzameling van informele polaroids van The Rolling Stones en kunstenaar Andy Warhol, en achttien zwart-wit negatieven van The Beatles tijdens een receptie in 1964.

Meer info: Veilinghuis Bonhams

Cees Visser
| 02-06-2010
lifestyle